Pohja | |
4 dl | piimää |
1½-2 dl | sokeria |
1 dl | öljyä |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | soodaa |
n. 5 dl | vehnäjauhoja |
Sekoita keskenään piimä, sokeri ja öljy. Lisää jauhot. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle.
Päälle
omenalohkoja
fariinisokeria
kanelia
hieman vettä
Kuumenna seosta kattilassa niin kauan, että lohkoista tulee suht pehmeitä ( ei haittaa jos osasta tulee hakkelusta). Ota kattilasta liemi talteen ja lado omanalohkot taikinapohjan päälle tasaisesti. Lusikoi lientä hieman päälle.
Paista 225 asteessa (kiertoilma 200 astetta) 15-20 minuuttia. Valele piirakkaa välillä liemellä. Voit säästää lientä myös valmiin piirakan päälle.
Sitten vain vaniljakastiketta päälle ja voilá!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.