Suklaapohja
5 munaa
150 g suklaata
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria
Erottele valkuaiset ja keltuaiset, sulata suklaa esim. mikrossa.
Sekoita kuviat aineet keskenään. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksitellen sekoittaen.
Lisää suklaasula erissä kevyesti vatkaten, lisää kuivat aineet muutamassa erässä.
Vatkaa keltuaiset vaahdoksi. Lisää vaahto taikinaan.
Paista 175 C˚ 40-50 minuuttia
Mansikkatäyte
250 g mansikoita
2½ dl vispikermaa
½ prk rahkaa tai tuorejuustoa
½ dl vaniljakreemijauhetta
Soseuta mansikat. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon mansikkasose, rahka ja vaniljakreemijauhe.
Täyte riitti 22,5 cm x 26 cm:n vuokaan, kahteen kerrokseen.
Suklaakuorrutus
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
Sulata suklaa esim. mikrossa. Lämmitä kerma kattilassa, älä keitä, mutta kerman tulisi olla reilusti kädenlämpöistä (esim. 50C˚).
Lisää suklaa kerma joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Jos haluat kuorruttaa myös reunat, tee kaksinkertainen annos.
perjantai, 9. maaliskuu 2012
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.