Suklaapohja

5           munaa
150 g    suklaata
2½ dl    vehnäjauhoja
1 rkl      vaniljasokeria
1 tl        leivinjauhetta
¼ tl      suolaa

200 g    voita
2 dl      fariinisokeria

Erottele valkuaiset ja keltuaiset, sulata suklaa esim. mikrossa.
Sekoita kuviat aineet keskenään. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksitellen sekoittaen.
Lisää suklaasula erissä kevyesti vatkaten, lisää kuivat aineet muutamassa erässä.
Vatkaa keltuaiset vaahdoksi. Lisää vaahto taikinaan.

Paista 175 C˚ 40-50 minuuttia


Mansikkatäyte

250 g     mansikoita
2½ dl     vispikermaa
½ prk     rahkaa tai tuorejuustoa
½ dl       vaniljakreemijauhetta

Soseuta mansikat. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon mansikkasose, rahka ja vaniljakreemijauhe.



Täyte riitti 22,5 cm x 26 cm:n vuokaan, kahteen kerrokseen.



Suklaakuorrutus

130 g     tummaa suklaata
1 dl        kuohukermaa

Sulata suklaa esim. mikrossa. Lämmitä kerma kattilassa, älä keitä, mutta kerman tulisi olla reilusti kädenlämpöistä (esim. 50C˚).
Lisää suklaa kerma joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Jos haluat kuorruttaa myös reunat, tee kaksinkertainen annos.