Huh! Puoli tuntia sitten loppui ensimmäinen ajotunti ja oli kyllä jännää. Kun saavuin paikalle niin kaksi muuta olivat harjoittelemassa tehtäviä (ehdin vähän vakoilla). Samaan aikaan kanssani tuli ajamaan toinen opiskelija ryhmästämme. Sopivien vaatteiden löydyttyä ajo-opettajamme lähti viemään edellisiä kavereita "varatolla" ja me kaksi jäimme tutustumaan pyöriin. Pienen juttelun jälkeen ilmeni, ettei hänkään ollut ajanut pitkään aikaan millään missä on vaihteet. Lähdimme siis aika lailla samoista kuopista.

Kun ajo-opettajamme tuli vihdoin takaisin (sietämättömältä tuntuvan ajan jälkeen) hyppäsimme pyörien selkään ja lähdimme ajamaan asvalttipihaa ympäri. Seuraavana oli vuorossa hidasajoa, joka osoittautui minulle ehkä hieman hankalaksi, opettaja sanoi, ettei tämä mikään hölkkäkilpailu ollut. Osa kyllä sujui hyvin, kun piti keskitti katseen kauas eteen ja kädet rentoina jurnutti menemään.

Seuraavaksi menimme pujotteluradalle. Opettajan esimerkkiä noudattaen lähdimme liikkeelle ja teimmme ensimmäisen U-käännöksen sitten vähän pujottelua ja toisen U-käännöksen. Sitten vain portista ympäri ja uudelleen. Pitäisi käyttää tilaa enemmän hyväksi ja toinen U-käännös tuotti vaikeuksia minulla. Kun käännyn vasemmalle se on helppoa (kunhan muistaa pitää sen katseen kaukana edessä), mutta oikealle ei meinaa mennä millään. Otinkin jalalla vastaan pari kertaa kun tuntui, että pyörä kaatuu. Myöhemmin ajo-opettajamme sanoi, että vielä olisi ollut metrin verran enemmän tilaa kääntyä - yritin vain liian pienessä tilassa, jolloin tuntui, että pyörä kaatuu.

Viimeisenä teimme kiihdytysharjoituksia. Harjoittelimme vaihteiden vaihtoa 1:ltä - > 2:lle. Tässä vaiheessa vaihteiden vaihto sujui hyvin, kunhan vain "uskalsi" nostaa vaihdetta tarpeeksi ylös, ettei se jäänyt vapaalle (silloin kone huusi leipää). Jonkin aikaa kiihdyteltiin ja sitten teimme jarrutuksia (ilmeisesti nämä olivat niitä hätäjarrutuksia).

1. Vauhtia 20km/h jarrutus pelkällä jalkajarrulla; kaasu pois, kytkin alas ja jalkajarru pohjaan.
2. 20km/h pelkkä etujarru
3. 20km/h molemmat jarrut
4. 35km/h molemmilla jarruilla
5. 40km/h molemmilla jarruilla

Jossain kohtaa lähti takapyörä vähän liikkeelle, heilahteli ennen kuin pysähtyi kokonaan, mutta muuten meni ihan hyvin. Toisella kerralla tajusin pitää kädet jäykkinä eikä rennosti niin kuin normaalisti.

Viimeiseksi tehtiin vielä pari pujottelua ja sitten pyörät parkkiin seuraavalle. Vaatteet takaisin autoon ja seuraava ajo sovittiin ensi viikolle. Tuntui oudolta istua takaisin autoon ja ajaa kotiin.

Huomenna olisi sitten teoriakoe aamusta. Luulen, että se menee kyllä läpi. Olen harjoitellut sitä aika lailla netissä, 18/18 kokeista on mennyt oikein.