Meillä perinteisesti on aina juhannuksena tuoreista mansikoista tehty kakku, joten mitä niitä perinteitä rikkomaan tänäkään vuonna!

Tällä kertaa halusin tehdä vähän erilaisemman kakun ja Kinuskikissan sivuilla oli juuri sopivan oloinen.



Suklaakakkupohja

  • 150 g margariinia
  • 3½ dl sokeria
  • 3 munaa
  • 2 dl jauhoja
  • 1½ dl perunajauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • ¾ tl suolaa
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 1½ dl kaakaojauhetta
  • 3 dl kädenlämpöistä maitoa
  •  
Vatkaa rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa taikinaan.

Paista uunin keskitasossa 175 asteessa 50-60 minuuttia


Täyte

  • 4 dl vispikermaa
  • 1½ rkl vanilliinisokeria
  • 240 g Valio Kidius -toffeevanukasta (kaksi purkkia)
  • ½-¾ dl vaniljakreemijauhetta
  • n. 400 g tuoreita mansikoita

Vaahdota kerma ja sokerit. Lisää joukkoon toffeevanukas ja vaniljakreemijauhetta.

Viipaloi mansikat.

Kostuta ensimmäinen pohjalevy esim. omenamehulla ja lado mansikkasiivut päälle ja puolet toffee-kermatäytteestä. Tee loput kerrokset samalla tavalla.



Koska kakusta tuli suhteellisen iso pelkillä täytteillä, en enää tehnyt mitään koristuksia (=kermapursotuksia). Kakku oli todella hyvää, ihanan suklaista, eikä se mielestäni kaivannut päällensä lisää kermaa.