Tuli tänään tehtyä omenapiirakkaan ihan reilulla kädellä, koulussa viisi pellillistä (<-- näyttääpä tyhmältä kun on noin monta ällää..) ja kotona vielä yksi. Ja kyllä kotona tehty oli paremman näköistä ja varmasti makuista.

Päivällä tuli siis käytyä hieman omenavarkaissa ;)  itse en hirveästi omenia ottanut, hyvä kun korinpohja oli täynnä. Mukana oli erilaisia omenalajikkeita, joista yksi oli ainakin se kivan makuinen kaneliomena. Kotona leikkasin omenat vain lohkoiksi ja laitoin odottamaan sitruunaveteen jatkotoimenpiteitä. Piirakkapohja oli helppo ja nopea tehdä, kaikki vain sekaisin. Ensin meinasin laittaa omenat vain suoraan taikinan päälle, mutta laitoin ne kuitenkin ensin kattilaan muhimaan ja pehmittymään. Lohkojen sekaan vaan fariinisokeria ja kanelia ja hieman vettä. Siellä ne muhivat pehmeiksi sitten ehkä jonkin 15-20 minuuttia. Kattilasta kaadoin "liemen" toiseen astiaan ja omenat vaan piirakkapohjan päälle. Ja älkää vaan alkako laittamaan niitä tasaisiin riveihin vaan sikin sokin sinne tänne. Miksikö? Koska niin ne ovat hienompia ja PALJON helpompia asetella kun ne lohkot ovat vielä helvatun  kuumia :D 
Kun piirakka lopulta oli valmis niin tekaisin vielä vaniljakastikkeen, ihan ite! Ja voi kuulkaa, että oli hyvää (; nam namOhjeen laitan tänne vähän myöhemmin, tulkaa siis stalkkaamaan miten tehdä nuin ihanan näköinen piirakka!


Täältä hieman knoppitietoa omppupuista ja istutuksesta