Tällä ohjeella tuli kolme purkillista (Felixin kurkkusalaatti 390 g) omenahilloa, purkit olivat ihan piripintaan täynnä. Purkkien kanssa oli hieman soheltamista, mutta ihan hyvin se lopulta sitten suttaantui. Saa nähdä onnistuuko tuo hillo selviämään homehtumatta, ainakin kaikin keinoin sitä on nyt pyritty välttämään.
 
 


Mausteinen omenahillo n. 1 l

1 kg kuorittuja ja pieniksi paloiteltuja omenoita
1 dl vettä
(½-1 sitruunan mehu)
500 g hillosokeria
2 kpl kanelitankoa
muutama kokonainen neilikka
Atamon-jauhetta ohjeen mukaan

Laita omenat, vesi, (sitruunamehu) ja mausteet kattilaan. Keitä 5-10 minuuttia omenoiden kiinteydestä riippuen. Voit halutessasi soseuttaa pehmenneitä omenoita sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Poista maustetangot ym. Lisää Atamon-jauhetta pussin ohjeen mukaan ( jauhe auttaa estämään homeen muodostumista hillossa). Purkita hillo puhtaisiin, kuumennettuihin Atamoni vedellä huuhdeltuihin purkkeihin ja sulje kansi välittömästi.


Jäipäs huonosti tuo purkin päivämäärä näkyviin (toisinsanoen en jaksanut retusoida sitä piiloon).
Jos hillot säilyisivät vaikka noin kauan :P