Tein tämän porkkanakakun Ø 22 cm:n irtopohjavuokaan. Kakusta tuli melko korkea. Taikina oli todella helppo ja nopea tehdä ja valmis kakku oli hyvin mehevä, sopivan kevyt ja kaneli maistui hyvin - ei liian hallitsevasti, mutta hyvin :) Ohjeeseen olisi tullut jokin oma kuorrutus jostakin sulatejuustosta, mutta ostin tähän varta vasten appelsiinituorejuustoa, joten laitoin pelkästään sitä. Nam!


 
Pohja:
200 g voita sulatettuna (yllättäen margariinikin käy :))
2½ dl sokeria
150 g (n. 3 dl)  hienoksi raastettua porkkanaa
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia

Sekoita voisulan joukkoon sokeri. Lisää porkkanaraaste ja munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan nopeasti sekoittaen.

Paista 175 asteessa 40-45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.

Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen.