Tänään oli taas ajotunti. Luulin myöhästyväni, joten ajoin autolla hieman tavallista ripeämmin. Ehdin kuin ehdinkin ajoissa, mutta ajo-opettaja oli ainakin 10 minuuttia myöhässä.. Turhaan siis itsekään kiirehdin. Vaatteet niskaan ja pyörän selkään. Ostin tänään aikaisemmin omat ajohanskat. Hintaa oli vain 30e, mutta kierreltyäni parin kaupan tarjonnan päätin ottaa mielestäni parhaimmat hanskat. Kyseisissä lapasissa on nimittäin pitkä varsi, joten tuuli ei helpolla pääse käsivartta pitkin ja rystysien kohdalla on kova suoja, jos satun lentämään penkereelle tulevaisuudessa.

Mutta siihen ajotuntiin. Valmistauduimme lähtemään ja ajattelin, ettei minun tarvitse ajaa edellä (joten en kuunnellut ohjeita hirveän tarkasti), opettaja kuitenkin sanoi, että aloitan keulilla. No mikäs siinä. Lähdin ajamaan niin kuin normaalisti, alueella oli 60km/h rajoitus, joten ajoin suurinta sallittua nopeutta. Huomasin kuitenkin, että takana tulevat toinen oppilas moottoripyörällä ja ajo-opettaja autolla eivät ehkä pysyneet perässä. Hiljensin hiukan vauhtia, heti kun mittari tipahti 50 km/h opettaja kuului sanovan radiopuhelimeen että aja vain rajoitusten mukaisesti ettei alinopeutta tarvitse ajaa. Jaahas.. ja minä kun ajattelin vain, että muutkin pysyvät perässä. Noh, ajoimme tuttua tietä joka päättyi risteykseen joka oli menneisyydessä aiheuttanut minulle hieman ongelmia. Muistin miten ko. risteykseen täytyy tulla ja ajo-opettajakin muistutti minua vielä siitä. Naurahdin itsekseni, koska ajattelin juuri samaa mitä kuulokkeista hetken päästä kuului. Jatkoimme matkaa erään liikkeen takapihalle, jossa teimme vähän aikaa käsittelykokeen tehtäviä (siis tehtäviä joita en ollut aikaisemmin tehnyt ollenkaan!). Väistöä, pysähtymistä ja välitöntä liikkeellelähtöä. Kokonaisuudessaan se meni kohdallani ihan OK. Paremminkin olisi voinut mennä, sain pyörän sammumaan jo kerran ja luulen, että jossain vaiheessa vauhtia ei ollut tarpeeksi.

Lähdimme sitten jatkamaan ajoa, nyt sai toinen oppilas olla ensimmäisenä. Ajoimme kaupungissa vähän aikaa, ja en ilmeisesti kuunnellut (taaskaan) kauhean tarkkaan, että mitä opettaja sanoi, joten olin lähdössä ihan toiseen suuntaan kun muut. HUPSISTA! Alkaa hieman tuntua, että tässä on vireillä pieni keskittymishäiriö..

Opettajan piti jättää yksi pyörä tallille, joten ajoimme sen kautta ja jatkoimme sitten takaisin lähtöpaikkaan. Odotin rauhassa liikennevalojen vaihtumista, kun opettaja ilmoitti, että ajetaan suoraan moottoritielle. Olin ehkä hieman ihmeissäni, se oli nimittäin ensimmäinen kerta kun ajoin moottoritiellä mp:llä. Alku oli hyvä, kiihdytin vähän liikaa liian aikaisin, mutta tästä eteenpäin muistan sen. Tosissaan alku meni hyvin, ajoimme peräkkäin 100km/h, niin kuin rajoitus kyseisellä tienpätkällä oli. Noin puolessa välissä aloin miettimään, että miksi edellä ajava hidastaa vauhtia. Kyllä tuuli oli aikamoinen, mutta itse ajoin piikillä ja pystyin hyvin ohjaamaan pyörää ja pysymään omalla kaistalla. "Jurnutimme" sitten koko loppumatkan 80km/h, ihmettelen vieläkin ettei ajo-opettaja sanonut mitään. (En kai minä nyt niin sokea ole, etten olisi jotain tietyömerkkiä nähnyt jossa määrätään ajamaan hiljempaa kuin normaalisti..?)

Takaisin katsastusaseman pihalle, vaatteet takaisin autokoulun autoon ja sovittiin seuraava ajo torstaiksi. Minulla se olisi pitänyt olla jo keskiviikkona, mutta se vaihdettiin sitten päivällä eteenpäin. Tosiaan ne uudet ajohanskat, ei kyllä mitään suurempia moitteita tule mieleen, vähän jäykät uudet hanskat tietysti ovat aina, mutta jossain kohtaa ajattelin, että onpas viileää, kädet tuntuivat kylmemmiltä kuin aiemmin. Ilma olikin viileämpää kuin aikaisemmilla ajokerroilla, jolloin paistoi aina aurinko, mutta en tiedä johtuiko se säästä vai ovatko hanskat TODELLA kesämallia.. Ensi kerralla sitten kiinnitän enemmän huomiota siihen asiaan.

OBS! Melkein unohdin tämän hauskan seikan. Kun olin laittamassa ajovarusteita päälle, ihmettelin, että mikä hemmetti tässä oikein haisee.. Takki oli NIIN hikinen ettette uskokaan! Haistoin saman ällöhien vielä ajotunnin jälkeenkin. HYH!