Tarkoituksena oli tehdä pihlajanmarja-omenahilloa, mutta tuttu kokeili konjakki-pihlajanmarja yhdistelmää, ja se ei todellakaan ollut minun suuhuni sopiva. Joten vähän piti muunnella ohjetta omaan mieltymykseen sopivaksi.
 

Punainen omenahillo
5 dl pihlajanmarjoja
1 kg omenoita
1 dl vettä
2 kanelitankoa
1 kg hillosokeria
pari hyppysellistä vanilliinisokeria
säilöntäainetta, esim. Atamon pakkauksen ohjeen mukaan

Putsaa ja huuhtele pihlajanmarjat. Kuori ja kuutioi omenat. Muista leikata huonot kohdat pois! Laita omenat
, vesi ja kanelitangot kattilaan. Keitä 20-30 minuuttia ja sekoita välillä. Laita toiseen kattilaan pihlajanmarjat ja keitä niitä niin kauan, että niistä irtoaa mehua. Siivilöi mehu talteen. Soseuta omenamassa sauvasekoittimella sileäksi. Lisää hieman pihlajanmarjamehua. Lisää hillosokeri vähitellen ja keitä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Maista ja lisää mehua tarvittaessa. Sekoita joukkoon säilöntäaine. Anna jäähtyä puoli tuntia ja tölkitä puhtaisiin, kuumennettuihin ja Atamonilla huuhdeltuihin purkkeihin.
 

Laitoin muutamia marjoja jo omenoiden joukkoon tuomaan väriä ja makua.



Tässä näkyy hyvin Kaneli-omenahillon ja Punaisenhillon väriero.