Miten on mahdollista, että yksi ihminen voi pilata hyvän aamun vaan sanomalla yhden lauseen? Onneksi en antanut sen haitata kuin ehkä pari tuntia, jonka jälkeen olo hiljalleen parani normaaliin. Ihmeellinen vaikutus on kyll ruoanlaitolla ja leivonnalla. Juuri äsken sain  murotaikinan tehtyä ja laitettua sen jääkaappiin viilenemään. Kuin ei olisi huolen häivää tässä päivässä! Päivällinen on mietitty ja jälkiruokakin on tuloillaan - kunhan saisin muutaman omenan vielä jostain..
 
Omenoista puheenollen, tämän päivän lehdessä oli sanottu ja ihmetelty sitä miksei täälläpäin ole mitään mehustamoa (?). Harrastelijapuutarhureilla on hirveästi omenoita, mutta ei niitä saa mihinkään menemään - omatkin pakastimet ovat täynnä jos jonkinlaista hilloketta. Joten, miten olisi jos perustaisikin oman mehustamon? En yhtään tiedä millainen se on, suuri mehumaija kai. Saisiko sellaisen vaan tilattua jostain vai pitääkö tehdä itse? Joskus olen nähnyt, että tienvarsilla, esimerkiksi jonkun postilaatikon vieressä, on kori jossa on paljon omenoita ja vieressä kyltti "Saa ottaa". Kai niistä silläkin tavalla pääsee eroon. Mulle ei kyllä kaikki omenat kelpaa, haluisin sellaisia kivan punaposkisia eikä mitään valkeakuulaksia vai mitä ne on. Eikä mielellään mitään pieniä piiperoisia, missä menee viimeisetkin hermonrippeen ennenkuin ne saa viipaloitua/kuorittua.

Kun omenat lopulta olisivat siinä jamassa, että niille voisi jotain tehdä, kysymys kuuluukin, että mitä niistä sitten tekisi? Muutaman kymmenen purkkia herkullista omenahilloa, pari omenapiirakkaa, viipaloisi valmiiksi talven varalle pakastimeen.. Mitä vielä? Ruoanlaittoonkin niitä voisi hyödyntää, vaikka salaattiin tai currykastikkeeseen. Joulu on tuloillaan, joten omenoistahan saisi jos jonkinlaisia herkkuja tutuille vietäväksi! Kaneli-omenahillo, home made applejuice, tai kuivattaa ja syö vaikka niin sanottuna karkkina. Omenast ovat niin makeita, ettei niihin välttämättä edes tarvitsisi laittaa sokeria pintaan jos kuivattaa uunissa.

Jos joku vaan keksii vielä jotain hyviä ideoita mitä niistä omenoista voisi tehdä, niin kertokaa toki kommenttien yhteydessä!

Ciao!